3 enkla sätt att skaffa en passiv inkomst

Ok, så du behöver en passiv inkomst för att inte behöva arbeta för att tjäna ihop pengar. Det enklaste sättet att skapa en passiv inkomst är att börja investera en del av dina lönepengar. Jag ska ge dig tre alternativ som är enkla att komma igång med och kommer att ge dig en liten inkomst varje månad utan att du behöver vara rädd för att pengarna ska försvinna.


  1. Öppna ett sparkonto på Avanza och starta ett månadssparande. Där kommer du att få ränta varje månad och pengarna sitter säkert kvar utan risk att värdet sjunker.


  1. Köp en fond med utdelning. Det finns börshandlade fonder, så kallade ETF:er som delar ut pengar flera gånger per år. Vissa fonder delar ut varje månad. Här är några exempel:

    • XACT Norden Högutdelande

    • Vanguard S&P 500

    • Xtrackers USD High Yield Corp Bonds

    • Vanguard USD Corporate 1-3 Year Bond VUSC


De två första fonderna är aktiefonder där kursen kan variera mer än de två senare som är räntefonder. Fördelen med aktiefonder är att de har mycket större tillväxt potential än räntefonder, medan räntefonder har lägre risk.


  1. Köp aktier som delar ut vinst till sina aktieägare. Det finns väldigt många bra och stabila bolag som delar ut vinsten till sina aktieägare. Det är riskabelt att satsa allt i ett bolag så köp minst 5 stycken olika bolag. En bra riktlinje är att hålla sig till större bolag med utdelningshistorik på mer än 10 år och en direktavkastning på 3 till 7%.


När du börjar investera kan det först vara svårt att förstå hur allt fungerar med aktier och fonder samt hur det går till när man ska handla. Alla tips ovan är enkla att komma igång med och du kan alltid börja med en liten summa för att se om det passar dig.

Din kunskap och intresse kommer antagligen att stiga snabbt när du investerat ett litet belopp i din första fond eller aktie.

Det finns risker i alla sorters investeringar därför är det klokt att sprida riskerna mellan olika sorters investeringar.


Njut sedan av att se pengarna börja trilla in varje månad utan att du behöver lyfta ett finger.


Kommentarer